Bemutatkozás

Az élő ételek csodálatos világával szeretnénk megismertetni benneteket. A párommal városlakók vagyunk és ebben a környezetben igyekszünk bemutatni, hogy milyen apró lépéseket megtéve lehet közelebb kerülni és élni az egyre természet közelibb életet.

2008-ban kezdődött, amikor Nagy László Zoltán, a Hippokratész Intézet tanácsadója, egyik tanfolyamán elővette a befőttesüveghez hasonlító műanyag üveget, benne rengeteg "csírával", és hozott még sok élő ételt. Érdeklődéssel hallgattunk mindent, amit mesélt erről az akkor még Magyarországon elég új táplálkozási formáról.

Rövidesen 1 napos személyes tanácsadáson vettünk részt nála, melyen bővebben is mesélt a búzafűlé, a "csírák", zöld levek és élő ételek világáról. Megmutatta milyen egyszerű elkészíteni őket, és milyen eszközök szükségesek mindehhez.

Rövidesen megvettük a búzafűprést, a turmixgépet, majd az aszalót.

Mivel a friss fű beszerzése nehézségekbe ütközött, ezért Laci csíráztatott és búzafüvet termesztett eleinte saját magunknak. A pozitív hatásokat látva rövidesen jelentkezett a család többi tagja is, majd az ismerősök, barátok is rendszeres fogyasztókká váltak.

Közben én egyre jobban elmélyedtem az élő ételek készítésében, és szorgalmasan kísérletezgettem, melynek eredményeit gyakran a tanfolyamaim résztvevői is megkóstolták. Tanultam Urbán Valitól, Lénárt Gittától, megvettem Joan von Roojinen receptes könyvét, és mikor Victoria Boutenko Budapestre látogatott, az egész családdal együtt meghallgattuk az előadását. Rám hatalmas benyomást tett az A nyers étel csodája c. könyve, melyben nagyon egyszerűen, érthetően fogalmazza meg a zöld levek és az élő táplálkozás egészségünkre és egész életünkre vonatkozó előnyeit.

A zöld levekhez szükséges vegyszermentes alapanyagokat városi kertünkben termesztjük, évről-évre egyre nagyobb területen. Szüleink, nagyszüleink révén a kert, a föld szeretete adott volt. Mégis folyamatosan tanulunk, kísérletezünk és képezzük magunkat, többek között megismerkedtünk a biodinamikus gazdálkodással, és a permakultúrával is. Látogatást tettünk Gyűrűfűn, Drávafokon, Krisna völgyben és Magfalván is.

Sikerült úgy alakítani az életünket, hogy most azt csináljuk, amit szeretünk. Szeretjük a természetet, a növényeket, állatokat, és kölcsönösen tiszteljük egymást, mellyel egy életmódot, szemléletmódot is szeretnénk bemutatni. Lehet városi emberként is tenni magunkért, a másikért és így a világért.

Ha van kedved, látogass el hozzánk személyesen vagy virtuálisan! :)

Szeretettel várunk!

Turi Glória és Turi László