A búzafű gyógyító tulajdonságának története több mint 5000 éves múlttal rendelkezik. Egyes állítások szerint az ókori Egyiptom lakói „Isis ajándékaként” nevezték a Nílus partján növekvő zöld füvet, amelynek fogyasztásától immunrendszerük átlagon felülivé erősödött.

Írásos emlékek az Ótestamentumban található Dániel könyvéből származnak, mely Nebuchadnezzar királyt (Kr.e.: 630-562) említi, aki 7 évig fűféléket fogyasztva nyerte vissza mentális tisztaságát és testi erejét.

Emellett bizonyítékok támasztják alá, hogy a nyugati világ népei (maják, inkák, aztékok) és a Kárpát-medence lakosai is előszeretettel egészítették ki étkezésüket a búzafűvel.

A középkor idején a fűfélék, így a búzafű is háttérbe szorult. Jelentőségét „csak” a XX. századra nyerte vissza, mégpedig Edmund Bordeaux Székely révén, aki lefordította Dániel könyvét, így hozzájutott az egészséges táplálkozás alapjaihoz. („The Essene Gospel of Peace”) – 1900-as évek eleje - címen kiadta saját könyvét, melyben kifejtette a zöld növények fogyasztásának fontosságát.

Könyvének fő tanítási szándéka:

„Az első könyv fő tanítása: Ne öld meg az ételt főzéssel. A negyedik könyv fő tanítása: minden fű jó az embernek, de a búzafű a legjobb az ember számára.”

Ezt az elképzelést folytatva Dr. Charles F. Schnabel amerikai agrárkémikus már kutatásokkal bizonyította a búzafű hatását. Egy haldokló tyúkot táplált a hajtásnak indult búzafűvel, amely nemhogy felépült betegségéből, de sokkal több tojást is rakott „egészséges társainál”. Az eredményeken felbátorodva termeszteni kezdte a búzafüvet, és szárított formában családjával, szomszédjaival diéta mellett fogyasztatta.

Bár Schnabel kutatásai alátámasztották a búzafű jótékony hatását az immunrendszerre, de „igazi” áttörést Ann Wigmore ért el. Több problémás betegségben szenvedett (ízületi gyulladás, migrén és vastagbélrák), mikor eszébe jutott nagyanyja, aki sebesült katonákat gyógyított az első világháborúban a búzafűvel. Személyes egészségügyi problémáira keresett gyógyírt és ezért elkezdett kísérletezni a búzafűvel és más füvekkel. A búzafű bizonyult a leggyorsabban és legkönnyebben növő fajtának. Az állatin csodákat tett, és imádták is a füvet.

Majd felvette a kapcsolatot Dr.G.H.Earp Thomassal, aki föld-és növénytantudósként, alapos ismeretekkel rendelkezett a füvekről és a klorofillról. Ann Wigmore szerette volna tudni, hogy Thomas szerint a búzafű felhasználható-e az emberi egészség érdekében. Dr Thomas néhány hetes kutatás után elmondta, hogy a búzafű képes hetekig vagy akár hónapokig fenntartani az emberi életműködést. Dr Thomas egyetértett Schnabellel , aki megállapította, egy 5 kg búzafű protein- és általános tápanyagértékében nagyjából 116 kilogrammnyi szokványos zöldségnek felel meg.( A tapasztalataink alapján 5 kg-nyi búzafűből kb 4 liter lé préselhető ki, tehát 0,5 dl frissen préselt búzafűlé 1,4 kg zöldség beltartalmának felel meg. Képzelj most magad elé ennyi salátát,káposztát, répát…hát igencsak sokáig tartani ezeket elrágcsálni!)

Ann Wigmore kipróbálta önmagán friss zöld hajtásokat és leveles zöldségeket. Folyamatos fogyasztásuknak köszönhetően panaszai enyhültek, majd megszűntek. Ezeken az alapokon felbátorodva 1963-ban megalapította a Hippokratész Egészség Intézetet, ahol már a búzafűnek a préselt levét fogyasztották daganatos betegek – sikerrel! A különböző sikereinek köszönhetően 1971-ben a Nobel alapítványtól kitüntetést kapott a sejtek, és a szövetek helyreállítása, és megfiatalítása terén. Kitartó munkásságának köszönhetően világszerte megismerték a búzafüvet – és annak „levét” – a gyógyulni, és a betegségeket megelőzni akarók. Ő maga egyébként 30 évig fogyasztotta a búzafű levet.

Magyarországon kb 10-12 éve vannak termelők, és ennek köszönhetően egyre szélesebb körben ismerik meg ezt a csodálatos növényt, melyet szeretettel ajánlunk neked is.

Akár csak egy tisztító kúra erejéig, akár rendszeres fogyasztásra is ajánljuk.

Mi 5 éve fogyasztjuk majdnem folyamatosan!

Glória és Laci

Búzafű, a csodalé?

A fiatal búza friss leve a teljes életet hordozza magában, tele van természetes vitaminokkal, ásványi anyagokkal, enzimekkel, könnyen feldolgozható fehérjeforrás, és rengeteg klorofill, ami az életerő tárháza. Ann Wigmor írja róla: „A búzafű talán a létező leghatásosabb és legbiztonságosabb gyógyító segédlet, nem azért, mert elpusztítja a baktériumokat vagy a rosszindulatú sejteket, mint egyes gyógyszerek, hanem mert az egész testet képes megerősíteni az immunrendszer támogatásával.

Hogyan erősítheted az immunrendszered és ezzel egészséged?

A halál a belekben lakozik - tartja a mondás, és nem véletlenül. Táplálkozásunk nagymértékben kihat az egészségünkre.

Fontos milyen táplálékokat fogyasztunk és azokat a szervezetünk hogyan tudja feldolgozni. Ez egy állandó körforgás, melyben nincs kezdet és nincs vég, hiszen folyamatosan hatnak egymásra. Ha az ételeink nem tartalmaznak könnyen emészthető fehérjéket, rostokat, nyomelemeket, enzimeket, vitaminokat, ásványi anyagokat, nem megfelelő időpontban, párosítással, mennyiségben esszük őket, akkor a testünk nehezen tudja őket megemészteni. Ha nem tudjuk megemészteni, akkor az, amiért esszük az ételeket - amiket az előbb felsoroltam - nem tudnak hatni, tehát nem táplálják a sejtek, szövetek, szervek működését, egyszerűen úgy fogalmaznám, hogy nem az életet támogatják, akkor elindul az öregedés folyamata, a test haldoklása. Ez tarthat igen hosszan is, akár több évtizeden keresztül, aztán egyszer csak bekövetkezik a fizikai test halála, amikor már „jártányi ereje” sincs arra, hogy lelkünket szolgálja tovább.

Mi határozzuk meg mennyiszer betegszünk meg és milyen életminőséget élünk.

Otto Warburg Nobel díjat nyert azzal a felfedezésével, hogy megállapította, hogy a rák kialakulásának egyik fő oka a szervezet elsavasodása. (1931-ben megállapította, hogy a sejtek oxigén hiányos állapota miatt legyengült sejtlégzés okozza a rákot. Megfigyelte azt is, hogy a ráksejtek oxidációs aktivitási szintje alacsony, ami erjedést okoz, ez pedig csökkenti a sejtek pH-értékét, így savasodik a szervezet. De ne keverjük össze a savas gyomrot a vér lúgosságával 7,3-7,45! A vérünknek enyhén lúgosnak kell lennie, a gyomorban meg fontos, hogy megfelelő gyomorsav termelődjön, egyébként ez az egyetlen sav, amit a szervezet maga állít elő, az összes többi az anyagcsere terméke és a test igyekszik tőle a leggyorsabban megszabadulni, ha tud!

Ma már sokan mérik a test rezgésszámát, és a következő megfigyeléseket tették: míg az egészséges emberi test rezgése 70 MHz, addig a rákos sejtek 40MHz körül rezegnek. Az ételek közül a csíráknak a legmagasabb a rezgésszáma 150-250 MHz, a főtt és sült ételeknek 50MHz, a vitaminok és étrend kiegészítők 10 MHz, a bontott, hűtőpultban kapható csirkének 5 MHz.

Milyen anyagok vannak a búzafűlében és a csírákban, élő ételekben melyek segítik a szervezet lúgosságát, ezzel megfelelő oxigénhez és a megfelelő töltésű részecskékhez juttatva a szerveinket, sejtjeinket? A folyamat összetett, éppen ezért szerintem nem lehet belőle kiragadni dolgokat, még ha a jobb megértés miatt néha ezt meg is tesszük, de az embert szinergiák összességének kell tekintenünk.

Kinek ajánlott fogyasztása?

Mindenkinek ajánlott, bármilyen életkorban.

• fiataloknak

• gyerekeknek

• nehéz fizikai munkát végzőknek

• szellemi munkát végzőknek

• hobbi- és élsportolóknak

• áldott állapotban lévő kismamáknak

• szoptatós anyukáknak

• bármilyen betegségben szenvedőknek a gyógyulásukat elősegítendő kúra részeként

• meddőségi,termékenységi problémák kezelésére

• sejtek, bőr fiatalítását célul kitűzőknek

• aki szeretne magas energiaszintet elérni

• aki szeretne egy jobb minőségű életet élni

• aki szeretne életenergiával, mozgással, dinamizmussal, de ugyanakkor harmóniával teli életet élni

Búzafű használata megelőzésként és már kialakult betegségek esetén

A búzafű levet mind külsőleg, mind belsőleg lehet, szabad és érdemes használni. Komplex hatása így érvényesül a legjobban.

Kettős hatása mindenkinél érvényesül, egyrészt hogy táplálja a hiányokat, másrészt a felesleget pedig segít eltávolítani, tehát a méregtelenítésben komoly szerepet játszik.

A prevenció részeként ajánlott évente legalább 2x alapos kúrát végezni a búzafűvel 1-3 hónap időtartamban. Ezt mindenki maga érzi, hogy mennyire van szüksége, de nagyon szívesen adunk tanácsokat a fogyasztással kapcsolatban.

A betegségek kialakulása esetén pedig szükséges egyéni terápiát alkalmazni, melyet vagy a búzafűre és az élő ételekre építünk, vagy kiegészítőként használjuk egyéb terápiák mellett.

• Vágás, égés, bőrpír, csípés esetén rácsepegtetni a bőrfelületre

• Komolyabb esetekben, (nyitott sebek, fekélyek, daganatok, stb.) a lével átitatott rostot borogatásként alkalmazzuk.

• Hajra téve hajmosás előtt egy órával, segít a lestrapált, töredezett haj regenerálásában. Jól bedörzsölve a viszkető, korpás fejbőrre is hatékony.

• Gargalizálva, vagy a füvet rágva és a rostot kiköpve, felfrissíti a leheletet, könnyít a torokfájáson. Csökkenti a fogínyvérzést és képes megszűntetni a duzzadt fogínygyulladást.

• A finoman szűrt bio búzafűlé szembe csepegtetve (1 csepp) nyugtatólag hat pirosodás, égő viszkető tünetek esetén.

• Arcra kenni - arcpakolásként, de vigyázzunk arra, hogy 20 percnél tovább ne felejtsük az arcon, mert a friss üde bőrszín helyett, kicsit „zöldes” árnyalatúvá válhat arcunk Nőgyógyászati problémák esetén (pl. gombásodás, terméketlenség, daganatok) 1 dl bio búzafűlé hüvelyben tartva (gyertyaállás pozícióban 10-20 percig) kifejti jótékony hatását.

• Minden esetben, különösen bél-, emésztési-, méregtelenítési problémák esetén ajánlott: Béltisztítás (beöntés) után, végbélbe juttatni, naponta akár 2-3 alkalommal: 1-1.5 dl búzafűlét, amelyet legalább 20 percig javasolt benn tartani. Az évek során megfigyelt résztvevőknél a Hippocrates Egészség Klinikán arra a következtetésre jutottak, hogy ezzel a módszerrel gyorsan és hatékonyan visszaállítható a vastagbél elektrolit egyensúlya.

Összefoglalva, hogy milyen egészségügyi problémákra hat:

1. Bőr, haj, nyálkahártya

• sérülések, égések hegesedés nélküli, ill. kisebb hegesedéssel gyógyulnak

• gyógyítja a sebeket, vágásokat – még a nagyon makacs fekélyek is begyógyulhatnak

• műtétek után felgyorsítja a bőr gyógyulását

• gyógyíthatja a pattanásokat

• sok esetben gyógyítja az előre haladott fogínysorvadást

• csökkenti a hajhullást

• megóvja a hajszálakat az őszüléstől

• allergiás bőrbetegségeket - ekcémák, pikkelysömör- jó hatékonysággal lehet vele kezelni - külsőleg és belsőleg egyaránt érdemes használni


2. Gyulladások

• általános gyulladás csökkentő hatása van

• sok ízületi gyulladás

• krónikus orrmelléküreg gyulladás

• belső fülgyulladás

• szemgyulladás3. Emésztőrendszer

• segíti az emésztést, a táplálékok felszívódását

• változik a székelés gyakorisága és szaga

• nyálkahártya sérüléseket korrigál

• gyomorfekély kezelése

• epehólyag gyulladás

• bélgyulladások (vékony-, patkó, vastagbél, Crohn)

• kiválóan alkalmas székrekedés megszüntetésére is


4. Vérképző rendszer

• vérkép összességében javul

• egészséges vért épít

• javítja a vér kémiáját

• véralvadás, vérrögképződés csökkentése

• a vér jobb minősége miatt javul a vérkeringés (szív és érrendszer erősítő is)

• hat a magas koleszterin szintre, csökkenti

• segít a vérszegénység kezelésében


5. Termékenység

Egyre nagyobb társadalmi problémát jelent, hogy a férfiak körében is egyre gyakoribb a meddőség. A megoldásban segít a búzafűlé, de fontos az egyén részéről sok egyéb más tényező felülvizsgálata. Az önismerettel fontos feltárni az őt ért stresszes helyzeteket, szülői hátteret, saját születési körülményeit.

Teljes méregtelenítés, a sejtfunkciók optimális működésének elérése, a DNS állomány normál állapotának a megőrzése a cél. Ezt kiválóan szolgálja a búzafűlé hatóanyagainak kavalkádja. A hiányos táplálkozásból fakadó problémákat azonnal orvosolni tudjuk, hiszen egy tökéletes táplálékról van szó, minden alapvető tápanyagot tartalmaz, amire sejtjeinknek és így ivarsejtjeinknek szüksége lehet.

Komoly eredményt érünk el, ha a meddő férfit mentesítjük a toxikus anyagoktól, amelyek befolyásolják az anyagcseréjét, és az ivarsejtek érését. A búzafűlé kiváló méregtelenítő, sav-lúg egyensúlyt stabilizáló anyag. Aktív enzimjei révén képes a vér- és nyirokrendszeren keresztül kijuttatni a toxikus vegyületeket. Így szabadítja meg a hímivarsejtek termelődéséért, fejlődéséért és funkció képességéért felelős szöveteket a mérgező anyagoktól.

Ami igazán hatékonnyá teszi a búzafűlevet az említett betegségekkel szemben, az a P4D1 faktor. Nemrégiben fedezték fel a kutatók ezt az egyedi anyagot a férfi hímivarsejtekben. Ha a hímivarsejt valami oknál fogva sérül, akkor ez a faktor közbelép és kijavítja a degenerálódott részeket. Az a férfi, aki rendszeresen fogyaszt búzafűlevet, megnövelheti ivarsejtjeinek P4D1 faktor ellátottságát és hatékonyan szállhat szembe a meddőséggel.

A Búzafűlé tumor ellenes összetevői

Néhány dolgot érdemes előre leszögezni:

Ezek az anyagok nem idegenek az emberi szervezettől. Egy részüket képesek vagyunk előállítani, ha a szervezet megfelelően működik, más részüket a táplálkozással vesszük magunkhoz. Az emberi szervezetben vannak olyan vegyületek, amik a rákos sejtek létrejöttét megelőzhetik és meghiúsítják a daganatok kifejlődését.

Ezek az anyagok egy védelmi rendszert képeznek, mely több gátló mechanizmus egyidejű működtetésével akadályozza meg a tumorok kialakulását. Akiknél ez a védelmi rendszer tökéletesen működik, a rákos megbetegedés kialakulásának nincs esélye.

A búzafű komplex tumor ellenes hatását a következőknek köszönheti:

1. enyhén lúgos közeg

2. antioxidáns túlerő

3. oxigén dús környezet

4. álcaburok bontás

5. B17 vitamin

6. Passzív Tumor ellenes Védelmi Rendszer kis molekulái

7. a sejtek mutagén degenerációjának megelőzése, kijavítása

Néhány szót a rákról, akit egy másfajta szemlélet érdekel, kérem az olvasson itt tovább!

Hogyan fogyasszam?

Ahhoz, hogy a fűből ki tudd nyerni az értékes levet, szükséges hozzá egy megfelelő eszköz, egy búzafűprés. A megfelelő földben termelt bio magokból előállított búzafű frissen kipréselt leve tartalmaz minden tápanyagot a szervezetünk számára. Itt a hangsúly a frissen préselten van, hiszen a búzafűlében lévő enzimek és a klorofill gyorsan kémiai reakcióba lép a környezetében található különféle anyagokkal. Ezért préselés után rövid időn, 10-15 percen belül fogyasztandó.

Mennyi a javasolt napi mennyiség?

Általában 0,5 -1 dl.

Kúrák esetén ennél több is fogyasztásra kerülhet, kombinálva a beöntéssel.

Gyermekeknek, szoptatós anyáknak ennél kisebb mennyiség a javasolt.

Külsőleg is használható: sebekre, arcpakolásként, orrcseppként, szemcseppként higított formában.

Hamarosan...