Zöld turmixok

• A zöld turmixok nagyon táplálóak. A hozzávalókat a következő arányban kell összeturmixolni: kb. 40%-ban vegyszermentes zöld levél és 60%-ban érett, vegyszermentes gyümölcs.

• A zöld turmixokat könnyű megemészteni. A turmixolás a zöld levelekben és gyümölcsökben lévő sejtek nagy részét feltöri, ezáltal az értékes tápanyagok kiszabadulhatnak a sejtekből és könnyedén felszívódhatnak szervezetünkben. A felszívódás szó szerint már a szájban megkezdődik.

• A zöld turmixok - szemben a gyümölcscentrifugával készített levekkel - teljes táplálékok, mert van bennük élelmi rost is. A rostok segítik a kiválasztást.

• A zöld turmixok a legízletesebb ételek. A 60:40%-os gyümölcs-zöld levél arány miatt a gyümölcs édes íze dominál, ugyanakkor a zöld levelek pikáns ízt kölcsönöznek neki. Aki megkóstolja a turmixokat, meglepődve fogja tapasztalni, hogyan lehet ilyen finom íze valaminek, ami ennyire zöld színű.

• A klorofill molekula nagyon hasonlít az emberi vér molekulájához. Dr. Ann Wigmore szerint a klorofill fogyasztása olyan, mintha egészséges vért öntenének belénk. Nagyon kevés ember fogyaszt megfelelő mennyiségű zöld levelet, beleértve az élő ételeket fogyasztókat is. Napi fél-egy liter zöld turmix elfogyasztása nem csupán elegendő tápanyaghoz juttatja szervezetünket, hanem a hasznos tápanyagok felszívódását is biztosítja.

• A zöld turmixok elkészítése után könnyű, és gyorsan eltisztítható a turmixgép. Ezzel szemben a centrifugálás időigényes, sok tisztogatással jár és költséges. Sokan éppen a fenti okokra hivatkozva kerülik a levek centrifugálását. A turmixok készítése a mosogatással együtt kevesebb, mint 5 percet vesz igénybe.

• A zöld turmixokat a gyerekek is szeretik, mégpedig minden korosztály, beleértve a 6 hónapnál idősebb kisbabákat is.

• Amikor zöld turmixok formájában juttatjuk a szervezetünkbe a zöldeket, nagymértékben csökkentjük az olajok és a só bevitelét.

• A rendszeres zöld turmix-ivás rászoktathat bennünket a szilárd zöld táplálékokra is. Mindössze néhány hét zöld turmixivás után a legtöbben elkezdik kívánni a zöld levelű növényeket is, és élvezik ezek fogyasztását. Különben a megfelelő mennyiségű zöld levelek fogyasztása a legtöbb embernek problémát okoz. Persze a mesterséges, szintetikus, mérgekkel teli ételeken nevelődött szervezetek eleinte nem kívánják a természetes táplálékokat.

• Bár mindig frissen a legjobb, a zöld turmix legfeljebb 1 napig hűtőben is eltartható, ami jól jöhet a munkahelyen, vagy utazáskor.

Kezdj el kísérletezni a különböző ízű kombinációkkal, és fedezd fel ennek a csodálatos, ízletes és tápláló étrend kiegészítőnek az örömét és az előnyeit. Ha mélyebben is érdekel a téma, olvasd el Viktória Boutenko könyvét, A Nyers étel csodáját.

Folytatás hamarosan...

Hamarosan...